Om mig

Jag heter Oskar Starck, är 24 år och bor i Falköping. Som person är jag hjälpsam, lyhörd, vänlig och jag vill alltid ditt bästa. Oavsett vem du är så är jag alltid öppen för att hjälpa dig.


Min träningsresa började när jag var 15 år, under en period när jag tränade med Falköpings tyngdlyftningsklubb. Sedan dess har jag utvecklat ett stort intresse för all sorts träning. Från styrkelyft till calisthenics och yoga.  Jag har tränat för rent kroppsbyggande och jag har tagit till mig mindre vanliga träningsformer som soma move och qigong.  

Calisthenics är den träningsform jag gillar mest. Det är träning med kroppen som vikt och innefattar bl.a handstående, olika typer av armhävningar, pullups/chinups och mycket mer.

En av de anledningar till att jag har fått ett större intresse för soma move och qigong är för att de påskyndar återhämtningen mellan träningspassen. Qigong och soma move passar både unga och äldre personer som önskar ökad rörlighet, mer energi och välmående. Soma move och qigong är mjukare rörelser som är likt yoga. Soma move är lite mer stärkande för kroppen medan qigong är lugna långsamma rörelser. Yoga, qigong och soma move är de träningsformer som är mest skonsamma för kroppen, de får blodflödet att öka, vilket har en läkande effekt. Jag har under årens gång fördjupat mig inom träning och hälsa. Det har omfattat träningsskador, träningstekniker, viktnedgång, återhämtning, stress, kost och sömn mm.


Låt inte slentrian, passivitet och negativa tankar styra dig. Sträva efter att vara mer hälsosam, må bättre, och bli mer positiv. Jag hjälper dig på vägen dit!

Utbildning

Diplomerad massör

Jag har utbildat mig till hälsocoach på Hjälmareds Folkhögskola. Utbildningen var under 1 års tid.
Den innefattade massage, personlig träning, kost, anatomi, stresshantering, samtalsmetodik mm.